Case Studies

filter op categorie

FRC ontwikkeld Greenspray, een spray-systeem waarbij het drijfgas niet schadelijk is. De uitdaging waarmee ze bij 3D Cadworks aanklopte bestond uit het constant houden van de spray. Het is zeer belangrijk dat de uitstoot van de spray constant is.

Concreet betekent dit dat er een gecontroleerd werkend systeem van het spuitsysteem ontwikkeld moet worden. Aangezien dit een enorm gevoelig en klein systeem is, is het belangrijk een werkend prototype te hebben dat gemaakt is met machines die massaproductie aankunnen. Bijvoorbeeld spuitgietmachines. Daarom helpt 3D Cadworks buiten met de engineering ook met het nameten van de onderdeeltjes.  

 www.frc-online.com

lees meer

REALISATIE // hoedenmallen

Cap’a di Carina - hoedenmallen

De markt van hoedenmallen is zeer beperkt, niet alleen in België maar ook internationaal. In België is er slechts 1 leverancier, bijgevolg dus een zeer beperkt en weinig divers aanbod. Cap’a di Carina stelde dit gat in de markt vast en wou hierop inspelen door hoedenmallen van de jaren ’30, ’40 en ’50 terug in omgang te brengen. Hoedenmallen uit die tijd zijn te klein voor de gemiddelde hoofdgrootte van nu. Cap’a di Carina wou deze oude mallen door middel van software vergroten en hier sets van produceren. Een kolfje naar de hand van 3D Cadworks dus.

3D Cadworks creëerde een stappenplan om de bestaande oude hoedenmallen aan te passen en te reproduceren in de hedendaagse afmetingen. Naast dit stappenplan werden de verschillende sets geproduceerd. Dit betekent dat de oude mallen werden ingelezen, manueel of via 3D tasting en 3D scanning. Op basis van die informatie werd er een 3D model gecreëerd dat aanpasbaar is naar maatvoering en vorm. Tenslotte werden de sets hoedenmallen afgeleverd aan de geselecteerde partij voor productie.

www.carinamarcon.exto.be

lees meer