Ingenieursbureau uit Hoogstraten | 3D Cadworks

Case Studies

filter op categorie

Een tool ontwikkelen om een gearbox van meer dan 400 kg op een freesbank te kunnen plaatsen én deze met 1 pink 90° kunnen draaien? Dat was de uitdagende opdracht die 3D Cadworks met veel enthousiasme heeft aangenomen voor onze klant uit de landbouwsector. 

lees meer

Samen met een klant uit de nucleaire sector hebben we een stofzuiger aansluitstuk ontwikkeld voor gebruik onder water. Deze stofzuiger wordt gebruikt om RVS spanen op te zuigen die ontstaan tijdens het verwerkingsproces onder water, waardoor de spanen niet meer onderaan in het waterbad belanden.

We zijn samen met de klant gestart met het ontwerpen van het model. Vervolgens hebben we verschillende stromingssimulaties op het ontwerp uitgevoerd om het ontwerp verder op punt te stellen. Nadien werd het ontwerp voor prototyping ook ge-3D-print.

lees meer

FRC ontwikkelt Greenspray, een spray-systeem waarbij het drijfgas niet schadelijk is. De uitdaging waarmee ze bij 3D Cadworks aanklopte bestond uit het constant houden van de spray. Het is zeer belangrijk dat de uitstoot van de spray constant is.

Concreet betekent dit dat er een gecontroleerd werkend systeem van het spuitsysteem ontwikkeld moet worden. Aangezien dit een enorm gevoelig en klein systeem is, is het belangrijk een werkend prototype te hebben dat gemaakt is met machines die massaproductie aankunnen. Bijvoorbeeld spuitgietmachines. Daarom helpt 3D Cadworks buiten met de engineering ook met het nameten van de onderdeeltjes.

lees meer

REALISATIE // Roro II

Victrol - Roro II

Ro-Ro II is een schip dat gebruikt wordt voor heavy lift transport. Victrol liet 3D Cadworks een sterkteberekening uitvoeren van de oprijramp met een bepaalde lading. Een CAD model werd opgebouwd aan de hand van ter plaatste opgenomen afmetingen. Uit de sterkteberekeningen uitgevoerd op het 3D model bleek dat de vooropgestelde capaciteit niet haalbaar was met bestaande infrastructuur.

Op basis van de resultaten van de berekeningen werd er een verbetervoorstel gedaan. Die versterkingen zijn besproken met de klant of deze haalbaar waren. Uit een nieuwe sterkteberekening bleek dat de versterkingen voldoende waren. Ondertussen heeft deze klant al het materiaal via ons materiaal besteld. Zo kon de klant de oprijramp op gepaste manier aanpassen.

www.victrol.be

lees meer

REALISATIE // granulator

Decometa - Afzuigkap granulator

Ook bij een capaciteitstekort op de eigen engineering afdeling kunnen bedrijven aankloppen bij 3D Cadworks. 

Deze opdracht was tweeledig. Het eerste deel bestond uit de engineering van een afzuigkap van een granulator die plastic granulaat produceert door vloeibare plastic te vernevelen en te condenseren. Het tweede deel omvatte het heavy lift en transportplan van de afzuigkap. Dat de kap moet werken op een bedrijfstemperatuur van 130°C was één van de vereisten.

lees meer

REALISATIE // ponton Singapore

DEME - ponton Singapore

Voor DEME was 3D Cadworks verantwoordelijk voor de engineering van de ombouwing van een ponton in Singapore. Dat ponton ontgint leem. 

Voor de aanpassingen van de 2 pedestals en het aanbrengen van een shredder installatie werd de staalstructuur opnieuw berekend. Naast het ontwerp werden er ook verschillende berekeningen uitgevoerd van de nieuwe en bestaande structuren, zowel boven- als onderdeks.

Dankzij de werkhuistekeningen aangeleverd door 3D Cadworks werd het ponton in Singapore volledig omgebouwd.

www.deme-group.com

lees meer