Ingenieursbureau uit Hoogstraten | 3D Cadworks

Case Studies

filter op categorie

REALISATIE // Bolt Rack

Force Mechanics - Boltrack

Force Mechanics is een bedrijf gespecialiseerd in mechanische onderhoudsdiensten voor complexe industriële installaties in West-Europa en internationaal. Hierbij zijn ze continu bezig met het optimaliseren van hun werk methodiek.

3D Cadworks ontwierp en construeerde een reeks specifieke boutenracks. Deze zijn bedoeld om specifieke boutmaten van een grotere kaliber proper en veilig op te bergen. De boutenracks zijn hijsbaar en stockeerbaar in standaard containers. 

lees meer

REALISATIE // LED-Wall

LED-wall Bayer - Q-Lite

Q-lite is een veelzijdig, vernieuwend en grensverleggend bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van elektronische informatiesystemen zoals lichtkrantenscoreborden en grafische displays.

3D Cadworks ondersteunde Q-lite bij het tekenwerk van een 80 bij 2 meter hoge gevelconstructie. De constructie bedoeld voor het monteren van 160 LED-schermen bevindt zich op het gebouw van Bayer in Diegem.

Hierbij zorgde 3D Cadworks voor werkhuistekeningen, machine sturing filessnijlijstenontvouwtekeningenconstructietekeningen en sterkteberekeningen.

q-lite.be

lees meer

REALISATIE // RAM trailer

RAM trailer - HDR

Hydraulic Ram Trailer is een bedrijf dat ram trailers bouwt voorzien van een gepatenteerd uitduwsysteem. De trailers kunnen op deze manier hun lading stabiel, snel en compact ontladen, zonder kippen of verspreiden over langere afstand.

3D Cadworks modelleerde een bestaande trailer op basis van en een secure opmeting. 3D Cadworks zorgde voor een omzetting van de machine naar werkhuistekeningen en files voor de machinesturing. Daarbovenop werd de risico analyse, een technisch dossier en een gebruikshandleiding aangeleverd. Met als voordelen minder assamblagetijd en een kant-en-klaar aanvraagdossier om het voertuig gehomologeerd op de markt te brengen in binnen- en buitenland.

hydraulicramtrailer.be

lees meer

REALISATIE // Drilling Train

Boortrein - Stabirail

Stabirail is een aanneembedrijf dat op innovatieve en efficiënte methode spoorbanen in betonnen beddingen aanlegt. Op ballastloze wijze zet Stabirail wereldwijd tracks zoals in tunnels of metrostations.

Om deel te nemen aan een nieuw project in de haven van Tangier, Marokko, nam Stabirail 3D Cadworks onder de arm voor het uittekenen van de nieuwe boortrein.

3D Cadworks modelleerde deze boortrein en zorgde voor de bijhorende machine werkhuistekeningen, machine sturing filessnijlijstenontvouwtekeningen en constructietekeningen. Daarbovenop werd de risico analyse, een technisch dossier en een gebruikshandleiding aangeleverd. 

Dit alles resulteert een kant-en-klare machines die zowel in het binnen- en buitenland CE-marktconform is.

stabirail.com

lees meer

REALISATIE // Betonfreesmachine

Betonfreesmachine - Stabirail

Stabirail is een aanneembedrijf dat op innovatieve en efficiënte methode spoorbanen in betonnen beddingen aanlegt. Op ballastloze wijze zet Stabirail wereldwijd tracks zoals in tunnels of metrostations.

Om deel te nemen aan een nieuw project in de haven van Tangier, Marokko, nam Stabirail 3D Cadworks onder de arm voor het uittekenen van de nieuwe machinefrees trein.

3D Cadworks modelleerde deze nivelleer/frees -machine en zorgde voor de bijhorende machine werkhuistekeningen, machine sturing files, snijlijsten, ontvouwtekeningen en constructietekeningen. Daarbovenop werd de risico analyse, een technisch dossier en een gebruikshandleiding aangeleverd. 

Dit alles resulteert een kant-en-klare machines die zowel in het binnen- en buitenland CE-marktconform is.

stabirail.com

lees meer

REALISATIE // Rolset

Rolset – Stubbe

Op vraag van Stubbe heeft 3D Cadworks al hun rollensets in kaart gebracht. Het probleem was dat de verschillende onderdelen van de rollensets voor zware roldeuren heel hard op elkaar lijken en dat er over de jaren heen een wanorde gecreëerd was tussen de verschillende onderdelen.

3D Cadworks creëerde duidelijkheid in het assortiment en wees elk onderdeel zijn eigen properties (tags genoemd) toe. Dit betekent dat elk part een eigen leverancierscode, bestelcode en omschrijving kreeg.

www.stubbemetaalbewerking.be

lees meer

REALISATIE // LED scherm

Triledgy - transporteerbaar LED scherm

Triledgy is een verhuurbedrijf van LED schermen met toebehoren. Triledgy wou een nieuw transporteerbaar LED scherm (5 x 2,5m) maken. Op advies van een externe constructeur namen ze 3D Cadworks onder de arm.

3D Cadworks zorgde voor de stabiliteitsberekening, werkhuistekeningen, laserfiles, montagetekeningen en visualisatie van het frame van het transporteerbaar scherm.

Ondertussen heeft het scherm al meerdere festivals meegedraaid.

www.triledgy.be

lees meer

REALISATIE // Roro II

Victrol - Roro II

Ro-Ro II is een schip dat gebruikt wordt voor heavy lift transport. Victrol liet 3D Cadworks een sterkteberekening uitvoeren van de oprijramp met een bepaalde lading. Een CAD model werd opgebouwd aan de hand van ter plaatste opgenomen afmetingen. Uit de sterkteberekeningen uitgevoerd op het 3D model bleek dat de vooropgestelde capaciteit niet haalbaar was met bestaande infrastructuur.

Op basis van de resultaten van de berekeningen werd er een verbetervoorstel gedaan. Die versterkingen zijn besproken met de klant of deze haalbaar waren. Uit een nieuwe sterkteberekening bleek dat de versterkingen voldoende waren. Ondertussen heeft deze klant al het materiaal via ons materiaal besteld. Zo kon de klant de oprijramp op gepaste manier aanpassen.

www.victrol.be

lees meer

REALISATIE // Gewashakselaars

Heecon - gewashakselaars

Heecon is producent van gewashakselaars voor de agrarische sector. Deze hakselaars en loonwerkers zorgen voor een efficiënte en veilige uitruiming van serres na de oogst. Het verwijderen van de planten en het verhakselen gebeurt door één en dezelfde machine.

De productie van deze hakselaar berustte op de knowhow van één persoon en een aantal foto’s. Om dit proces te veranderen deed Heecon beroep op 3D Cadworks.

3D Cadworks modelleerde alle bestaande machines op basis van foto’s en een secure opmeting. We zorgde voor een omzetting van de machine naar werkhuistekeningen en files voor de machinebesturing. Daarbovenop werd de risico analyse, een technisch dossier en een gebruikshandleiding aangeleverd. Grote voordelen voor Heecon: 55% minder assamblagetijd en een kant-en-klaar aanvraagdossier om de machines CE conform op de markt te brengen in binnen- en buitenland.

Ook nadat Heecon een eigen engineeringsafdeling opstartte blijven zij beroep doen op het advies van 3D Cadworks omtrent hard- en software.


www.heeconbvba.com

lees meer

REALISATIE // bundelcleaner

HCI - bundelcleaner

Bij HCI kan je onder andere terecht voor industriële reinigingen. Voor een reiniging van de buitenkant van een warmtewisselaar voerde 3D Cadworks de automatisering uit. Voordien werd de reiniging aangestuurd door handmatige hydraulische hendels. Na de aanpassing werden de bewegingen PLC (programmable logic controller) aangestuurd.

Na een analyse ter plaatse schreef 3D Cadworks een programma voor de besturing van de mechanische en elektrische automatisatie. Bijkomend werden de risico analyse van verandering, de gebruikshandleiding en het technisch dossier aangeleverd. Deze laatste 3 zaken zijn essentieel voor het vormen van een CE dossier. De machine staat op de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company, namelijk op Dow Terneuzen.

www.hci.be

lees meer

REALISATIE // betonmatrijs

Anders Beton - betonmatrijs

Anders Beton kwam aankloppen bij 3D Cadworks omwille van een tekencapaciteitstekort. Ze zochten een partij voor de engineering van een betonmatrijs.

Hun engineeringafdeling tekende toen met AutCAD Revit. Na enig overleg hebben we voorgesteld hun uitdaging aan te gaan en op te lossen met SolidWorks. Aangezien hun opzet de creatie van verschillende configuraties was, was SolidWorks hier uiterst geschikt voor. De zeer hoge eisen en de zeer gedetailleerde engineering nam 3D Cadworks met beide handen aan. Om de samenwerking te versterken werd er zelfs getekend op locatie. Een mooie synergie tussen 3D Cadworks als CAD-specialist en Anders Beton als beton-specialist.

Het eerste resultaat van deze samenwerking was de volledige engineering van de betonmatrijs en de werkhuistekeningen. Tijdens de samenwerking groeide bij Anders Beton de interesse in het kunnen van SolidWorks. SolidWorks maakte alles heel bespreekbaar en duidelijk. Het programma is ideaal om snel beeldmateriaal te creëren als basis voor vergaderingen. In dit geval konden we letterlijk in de matrijs kruipen om de hekelpunten op te lossen.

Onze samenwerking werd compleet toen Anders Beton SolidWorks aangekocht via onze leverancier en 3D Cadworks de opleiding verzorgde. Na een basistraining in groep volgde een vervolgtraining op maat. Door de eerdere samenwerking wisten we precies wat ze nodig hadden om zelf optimaal van start te gaan met het softwarepakket. Momenteel springt 3D Cadworks nog bij met teken- en engineeringwerk op piekmomenten. Deze case getuigt van het hoger doel van 3D Cadworks: bedrijven naar een top niveau tillen met engineering al dan niet gecombineerd met opleidingen.

www.andersbeton.com

lees meer

REALISATIE // granulator

Decometa - Afzuigkap granulator

Ook bij een capaciteitstekort op de eigen engineering afdeling kunnen bedrijven aankloppen bij 3D Cadworks. 

Deze opdracht was tweeledig. Het eerste deel bestond uit de engineering van een afzuigkap van een granulator die plastic granulaat produceert door vloeibare plastic te vernevelen en te condenseren. Het tweede deel omvatte het heavy lift en transportplan van de afzuigkap. Dat de kap moet werken op een bedrijfstemperatuur van 130°C was één van de vereisten.

lees meer