Case Studies

filter op categorie

3D Cadworks heeft de volledige ontwikkeling en oplevering  voor deze cleancontainer gerealiseerd. Voorzien van een onderliggende sluiting kan hij onreine filters binnen halen - opslaan en transporteren naar de cleaningarea. Sector: petrochemie

lees meer

Force Mechanics is een bedrijf gespecialiseerd in mechanische onderhoudsdiensten voor complexe industriële installaties in West-Europa en internationaal. Hierbij zijn ze continu bezig met het optimaliseren van hun werk methodiek.

3D Cadworks ontwierp en construeerde een reeks specifieke boutenracks. Deze zijn bedoeld om specifieke boutmaten van een grotere kaliber proper en veilig op te bergen. De boutenracks zijn hijsbaar en stockeerbaar in standaard containers. 

lees meer

Het gasflessenrack ontworpen door 3D Cadworks heeft volgende eigenschappen en is vervolgens aan te kopen:

  • Het gasflessenrack is specifiek ontworpen voor het hijsen/verplaatsen van gevaarlijke gassen in verplaatsbare cilindervormige recipiënten met min Ø220 en een max Ø320 mm.
  • Het gasflessenrek is ontworpen voor het plaatsen van maximaal 6 gasflessen.
  • Positionering van de flessen worden aangegeven d.m.v.: 6-uitsparing met bijhorende spanbanden.

Contacteer ons gerust voor meer informatie.

lees meer

REALISATIE // roltrap

De Groote - roltrap

Het plaatsen van een roltrap op een moeilijk bereikbare locatie waarbij de gronddrukken zeer beperkt moesten blijven. Dat was de uitdaging die 3D Cadworks aanging. Deze uitdaging werd opgelost door het bedenken van een werkmethode met gedetailleerd stappenplan, modelleren van de omgeving en roltrap, sterkteberekeningen en 3D visualisaties. De roltrap woog 26 ton.

www.degrootenv.be

lees meer

REALISATIE // Roro II

Victrol - Roro II

Ro-Ro II is een schip dat gebruikt wordt voor heavy lift transport. Victrol liet 3D Cadworks een sterkteberekening uitvoeren van de oprijramp met een bepaalde lading. Een CAD model werd opgebouwd aan de hand van ter plaatste opgenomen afmetingen. Uit de sterkteberekeningen uitgevoerd op het 3D model bleek dat de vooropgestelde capaciteit niet haalbaar was met bestaande infrastructuur.

Op basis van de resultaten van de berekeningen werd er een verbetervoorstel gedaan. Die versterkingen zijn besproken met de klant of deze haalbaar waren. Uit een nieuwe sterkteberekening bleek dat de versterkingen voldoende waren. Ondertussen heeft deze klant al het materiaal via ons materiaal besteld. Zo kon de klant de oprijramp op gepaste manier aanpassen.

www.victrol.be

lees meer

REALISATIE // rolbrug

Arcelor Mittal – verplaatsen rolbrug

Bij staalproducent Arcelor Mittal moest een rolbrug of bovenloopkraan van de ene hal naar de andere hal verplaatst worden. Deze brug had een gewicht van 140 ton, een overspan van 31 meter en een hoogte van 19 meter.

3D Cadworks ging ter plaatse. Na een grondige analyse werden alle pijnpunten duidelijk. Eenn 3D model bracht de bestaande situatie in kaart. Met een stabiliteitsstudie op het 3D model werd het juiste materiaal bepaald nodig voor de manipulatie. In dit manipulatiedossier werd voorgesteld geen kranen maar een jacking system te gebruiken.

Het resultaat: een stappenplan (method statement), bouwplan en uitvoeringsmethode.

www.gent.arcelormittal.com

lees meer

REALISATIE // betonmatrijs

Anders Beton - betonmatrijs

Anders Beton kwam aankloppen bij 3D Cadworks omwille van een tekencapaciteitstekort. Ze zochten een partij voor de engineering van een betonmatrijs.

Hun engineeringafdeling tekende toen met AutCAD Revit. Na enig overleg hebben we voorgesteld hun uitdaging aan te gaan en op te lossen met SolidWorks. Aangezien hun opzet de creatie van verschillende configuraties was, was SolidWorks hier uiterst geschikt voor. De zeer hoge eisen en de zeer gedetailleerde engineering nam 3D Cadworks met beide handen aan. Om de samenwerking te versterken werd er zelfs getekend op locatie. Een mooie synergie tussen 3D Cadworks als CAD-specialist en Anders Beton als beton-specialist.

Het eerste resultaat van deze samenwerking was de volledige engineering van de betonmatrijs en de werkhuistekeningen. Tijdens de samenwerking groeide bij Anders Beton de interesse in het kunnen van SolidWorks. SolidWorks maakte alles heel bespreekbaar en duidelijk. Het programma is ideaal om snel beeldmateriaal te creëren als basis voor vergaderingen. In dit geval konden we letterlijk in de matrijs kruipen om de hekelpunten op te lossen.

Onze samenwerking werd compleet toen Anders Beton SolidWorks aangekocht via onze leverancier en 3D Cadworks de opleiding verzorgde. Na een basistraining in groep volgde een vervolgtraining op maat. Door de eerdere samenwerking wisten we precies wat ze nodig hadden om zelf optimaal van start te gaan met het softwarepakket. Momenteel springt 3D Cadworks nog bij met teken- en engineeringwerk op piekmomenten. Deze case getuigt van het hoger doel van 3D Cadworks: bedrijven naar een top niveau tillen met engineering al dan niet gecombineerd met opleidingen.

www.andersbeton.com

lees meer

REALISATIE // toegangspoorten

Peter Bax - toegangspoorten Bloso

Voor een probleem rond een modulaire tribune in een Bloso sporthal, verzorgde 3D Cadworks de complexe engineering.

Op basis van schetsen van de architect werd de volledige 3D modeling uitgevoerd. Machine sturing files, snijlijsten, stuktekeningen, ontvouwtekeningen en constructietekeningen werden aangeleverd.

Voordien goede afspraken maken en het afstippen van openstaande vragen zorgde ervoor dat de aanpassingen na de eerste opzet herleid werden tot een minimum. 3D Cadworks streeft steeds naar zo efficiënt mogelijk werken. Een toonvoorbeeld van een vlotte samenwerking tussen 3 partijen.

www.peterbax.be

lees meer

REALISATIE // lifting project

De Groote – lifting project

De Groote nv, industriële verhuizingen, diende bij Arcelor Mittal een heavy lift & transport opdracht uit te voeren. Op een bestaande site moest een gasbuis met een grote diameter verplaatst worden. Hiervoor was een shutdown van 34u voorzien waarbinnen opbouw, uitvoering en afbraak van het manipulatiemateriaal moest plaatsvinden.

Als heavy lift & transport specialist werkte 3D Cadworks een volledig stappenplan uit met een time schedule voor elke stap. Zo kon De Groote nv aantonen dat dit een haalbaar plan was. Door dergelijke goede voorbereiding en correcte uitvoering heeft Arcelor Mittal al meerdere projecten toegekend aan De Groote nv.

www.degrootenv.be

lees meer

Het HLS-frame (Human Safety Line) is een innovatieve tool ontwikkeld door 3D Cadworks om het veilig afdalen in een reactor te garanderen.

Bij Exxonmobil worden om de 3 jaar de reactors leeggemaakt en opnieuw gevuld. De reactor waarvoor het frame specifiek ontwikkeld is, was nieuw, nog nooit leeggemaakt, nog nooit daalde er iemand in af. Naast het veilig afdalen diende het frame ook voor het naar boven hijsen van de persoon in noodsituaties. Geen sinecure, er werd dan ook rekening gehouden met de zeer specifieke normen verbonden aan deze uitdaging.

In eerste instantie werd er in samenspraak een voorontwerp ontwikkeld, waarna 3D Cadworks dit verder ontwikkelde tot een volledig werkend frame. Naast het HLS-frame werd ook de risicoanalyse en gebruikshandleiding bijgeleverd.

www.hci.be

lees meer

Ook bij een capaciteitstekort op de eigen engineering afdeling kunnen bedrijven aankloppen bij 3D Cadworks. 

Deze opdracht was tweeledig. Het eerste deel bestond uit de engineering van een afzuigkap van een granulator die plastic granulaat produceert door vloeibare plastic te vernevelen en te condenseren. Het tweede deel omvatte het heavy lift en transportplan van de afzuigkap. Dat de kap moet werken op een bedrijfstemperatuur van 130°C was één van de vereisten.

lees meer