Case Studies, Realizations and References | 3D Cadworks

Case Studies

Filter op categorie

Realisatie // roltrap

De Groote - roltrap

Het plaatsen van een roltrap op een moeilijk bereikbare locatie waarbij de gronddrukken zeer beperkt moesten blijven. Dat was de uitdaging die 3D Cadworks aanging. Deze uitdaging werd opgelost door het bedenken van een werkmethode met gedetailleerd stappenplan, modelleren van de omgeving en roltrap, sterkteberekeningen en 3D visualisaties. De roltrap woog 26 ton.

www.degrootenv.be

Meer info

FRC ontwikkeld Greenspray, een spray-systeem waarbij het drijfgas niet schadelijk is. De uitdaging waarmee ze bij 3D Cadworks aanklopte bestond uit het constant houden van de spray. Het is zeer belangrijk dat de uitstoot van de spray constant is.

Concreet betekent dit dat er een gecontroleerd werkend systeem van het spuitsysteem ontwikkeld moet worden. Aangezien dit een enorm gevoelig en klein systeem is, is het belangrijk een werkend prototype te hebben dat gemaakt is met machines die massaproductie aankunnen. Bijvoorbeeld spuitgietmachines. Daarom helpt 3D Cadworks buiten met de engineering ook met het nameten van de onderdeeltjes.  

 www.frc-online.com

Meer info

Realisatie // LED scherm

Triledgy - transporteerbaar LED scherm

Triledgy is een verhuurbedrijf van LED schermen met toebehoren. Triledgy wou een nieuw transporteerbaar LED scherm (5 x 2,5m) maken. Op advies van een externe constructeur namen ze 3D Cadworks onder de arm.

3D Cadworks zorgde voor de stabiliteitsberekening, werkhuistekeningen, laserfiles, montagetekeningen en visualisatie van het frame van het transporteerbaar scherm.

Ondertussen heeft het scherm al meerdere festivals meegedraaid.

www.triledgy.be

Meer info

Realisatie // Roro II

Victrol - Roro II

Ro-Ro II is een schip dat gebruikt wordt voor heavy lift transport. Victrol liet 3D Cadworks een sterkteberekening uitvoeren van de oprijramp met een bepaalde lading. Een CAD model werd opgebouwd aan de hand van ter plaatste opgenomen afmetingen. Uit de sterkteberekeningen uitgevoerd op het 3D model bleek dat de vooropgestelde capaciteit niet haalbaar was met bestaande infrastructuur.

Op basis van de resultaten van de berekeningen werd er een verbetervoorstel gedaan. Die versterkingen zijn besproken met de klant of deze haalbaar waren. Uit een nieuwe sterkteberekening bleek dat de versterkingen voldoende waren. Ondertussen heeft deze klant al het materiaal via ons materiaal besteld. Zo kon de klant de oprijramp op gepaste manier aanpassen.

www.victrol.be

Meer info

Realisatie // Mestfabriek

Etekin – Mestfabriek

Etekin is een van de enige bedrijven in de wereld die van kippenmest ziektekiemvrije mestkorrels produceert.

Op basis van beperkte technische gegevens en enkele schetsen van de klant werd er een visualisatie van een toekomstige mestverwerkingsinstallatie gecreëerd. Deze visualisatie diende als praatplaatje om de eindklant duidelijkheid te geven.

www.etekin.com

Meer info

Realisatie // Gewashakselaars

Heecon - gewashakselaars

Heecon is producent van gewashakselaars voor de agrarische sector. Deze hakselaars en loonwerkers zorgen voor een efficiënte en veilige uitruiming van serres na de oogst. Het verwijderen van de planten en het verhakselen gebeurt door één en dezelfde machine.

De productie van deze hakselaar berustte op de knowhow van één persoon en een aantal foto’s. Om dit proces te veranderen deed Heecon beroep op 3D Cadworks.

3D Cadworks modelleerde alle bestaande machines op basis van foto’s en een secure opmeting. We zorgde voor een omzetting van de machine naar werkhuistekeningen en files voor de machinebesturing. Daarbovenop werd de risico analyse, een technisch dossier en een gebruikshandleiding aangeleverd. Grote voordelen voor Heecon: 55% minder assamblagetijd en een kant-en-klaar aanvraagdossier om de machines CE conform op de markt te brengen in binnen- en buitenland.

Ook nadat Heecon een eigen engineeringsafdeling opstartte blijven zij beroep doen op het advies van 3D Cadworks omtrent hard- en software.


www.heeconbvba.com

Meer info

Realisatie // rolbrug

Arcelor Mittal – verplaatsen rolbrug

Bij staalproducent Arcelor Mittal moest een rolbrug of bovenloopkraan van de ene hal naar de andere hal verplaatst worden. Deze brug had een gewicht van 140 ton, een overspan van 31 meter en een hoogte van 19 meter.

3D Cadworks ging ter plaatse. Na een grondige analyse werden alle pijnpunten duidelijk. Eenn 3D model bracht de bestaande situatie in kaart. Met een stabiliteitsstudie op het 3D model werd het juiste materiaal bepaald nodig voor de manipulatie. In dit manipulatiedossier werd voorgesteld geen kranen maar een jacking system te gebruiken.

Het resultaat: een stappenplan (method statement), bouwplan en uitvoeringsmethode.

www.gent.arcelormittal.com

Meer info

Realisatie // bundelcleaner

HCI - bundelcleaner

Bij HCI kan je onder andere terecht voor industriële reinigingen. Voor een reiniging van de buitenkant van een warmtewisselaar voerde 3D Cadworks de automatisering uit. Voordien werd de reiniging aangestuurd door handmatige hydraulische hendels. Na de aanpassing werden de bewegingen PLC (programmable logic controller) aangestuurd.

Na een analyse ter plaatse schreef 3D Cadworks een programma voor de besturing van de mechanische en elektrische automatisatie. Bijkomend werden de risico analyse van verandering, de gebruikshandleiding en het technisch dossier aangeleverd. Deze laatste 3 zaken zijn essentieel voor het vormen van een CE dossier. De machine staat op de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company, namelijk op Dow Terneuzen.

www.hci.be

Meer info

Realisatie // betonmatrijs

Anders Beton - betonmatrijs

Anders Beton kwam aankloppen bij 3D Cadworks omwille van een tekencapaciteitstekort. Ze zochten een partij voor de engineering van een betonmatrijs.

Hun engineeringafdeling tekende toen met AutCAD Revit. Na enig overleg hebben we voorgesteld hun uitdaging aan te gaan en op te lossen met SolidWorks. Aangezien hun opzet de creatie van verschillende configuraties was, was SolidWorks hier uiterst geschikt voor. De zeer hoge eisen en de zeer gedetailleerde engineering nam 3D Cadworks met beide handen aan. Om de samenwerking te versterken werd er zelfs getekend op locatie. Een mooie synergie tussen 3D Cadworks als CAD-specialist en Anders Beton als beton-specialist.

Het eerste resultaat van deze samenwerking was de volledige engineering van de betonmatrijs en de werkhuistekeningen. Tijdens de samenwerking groeide bij Anders Beton de interesse in het kunnen van SolidWorks. SolidWorks maakte alles heel bespreekbaar en duidelijk. Het programma is ideaal om snel beeldmateriaal te creëren als basis voor vergaderingen. In dit geval konden we letterlijk in de matrijs kruipen om de hekelpunten op te lossen.

Onze samenwerking werd compleet toen Anders Beton SolidWorks aangekocht via onze leverancier en 3D Cadworks de opleiding verzorgde. Na een basistraining in groep volgde een vervolgtraining op maat. Door de eerdere samenwerking wisten we precies wat ze nodig hadden om zelf optimaal van start te gaan met het softwarepakket. Momenteel springt 3D Cadworks nog bij met teken- en engineeringwerk op piekmomenten. Deze case getuigt van het hoger doel van 3D Cadworks: bedrijven naar een top niveau tillen met engineering al dan niet gecombineerd met opleidingen.

www.andersbeton.com

Meer info

Realisatie // toegangspoorten

Peter Bax - toegangspoorten Bloso

Voor een probleem rond een modulaire tribune in een Bloso sporthal, verzorgde 3D Cadworks de complexe engineering.

Op basis van schetsen van de architect werd de volledige 3D modeling uitgevoerd. Machine sturing files, snijlijsten, stuktekeningen, ontvouwtekeningen en constructietekeningen werden aangeleverd.

Voordien goede afspraken maken en het afstippen van openstaande vragen zorgde ervoor dat de aanpassingen na de eerste opzet herleid werden tot een minimum. 3D Cadworks streeft steeds naar zo efficiënt mogelijk werken. Een toonvoorbeeld van een vlotte samenwerking tussen 3 partijen.

www.peterbax.be

Meer info