Stofzuiger Aansluitstuk | 3D Cadworks

Case studies

REALISATIE // Stofzuigermond

Stofzuiger Aansluitstuk

Dienst:

Engineering en reverse engineering

Computer-Aided Engineering (CAE)

3D Printing - scanning, 3D metingen en prototyping

Samen met een klant uit de nucleaire sector hebben we een stofzuiger aansluitstuk ontwikkeld voor gebruik onder water. Deze stofzuiger wordt gebruikt om RVS spanen op te zuigen die ontstaan tijdens het verwerkingsproces onder water, waardoor de spanen niet meer onderaan in het waterbad belanden.

We zijn samen met de klant gestart met het ontwerpen van het model. Vervolgens hebben we verschillende stromingssimulaties op het ontwerp uitgevoerd om het ontwerp verder op punt te stellen. Nadien werd het ontwerp voor prototyping ook ge-3D-print.

Ontwerp

Bij het ontwerpen van de stofzuigermond zijn we verschillende variaties gaan testen door middel van flow simulation om zo het optimale model te bekomen dat aan de vereisten voldoet.

Één van deze ontwerpvereisten is dat de zuigmond met een gemiddelde zuigsnelheid van 25m³/u  zowel de grote als kleine spanen kan opzuigen, rekening houdend met een maximum valsnelheid van 0,2m/s.

Voor het uitvoeren van de flow-analyse hebben we verschillende opties doorlopen waarbij telkens de opening van de zuigmond anders werd gedimensioneerd. 

Flow Simulation

Voor de verschillende opties is dus een flow simulation uitgevoerd. De resultaten zijn vervolgens gebundeld in een technisch rapport.

Uiteindelijk verkregen we een gunstig model, dat bij een aanzuigsnelheid van ongeveer 4,5 m/s water rond het bewerkingsproces en een valsnelheid van de spanen van 0,2m/s , de spanen zal opzuigen.

3D Print

Vervolgens hebben we omwille van de complexiteit van het stuk een prototype gemaakt met onze 3D printer, zodat het geheel konden worden uitgetest. Hiervoor hebben we het model dat uit de flow simulation is bekomen, uitwendig nog aangepast in functie van de printbaarheid van het stuk. Alsook extern zaken toegevoegd om de zuigmond te kunnen monteren in het geheel.

Case studies

Vulhopper


Wat als je containers geautomatiseerd wil laten vullen tot aan een bepaald gewicht? Voor een van onze klanten uit de petrochemie in de sector Antwerpen hebben we daarom de vulhopper installatie ontwikkeld. Deze toren dient als een trechter om containers (bins) te vullen met gebruikte, verontreinigde catallist uit een reactor.

Hijstool Gearbox


Een tool ontwikkelen om een gearbox van meer dan 400 kg op een freesbank te kunnen plaatsen én deze met 1 pink 90° kunnen draaien? Dat was de uitdagende opdracht die 3D Cadworks met veel enthousiasme heeft aangenomen voor onze klant uit de landbouwsector. 

Hijs // Transport // Stockage Tool Reactor Dumpnozzle-caps


Nieuwe reactoren op ExxonMobil kunnen rekenen op INNOVATIEVE HIJSTOOL van 3D Cadworks. Innovatieve hijstool, ontwikkeld en geproduceerd door 3D Cadworks voor onze klant HCI, met als doel de (de)montage van dumpnozzle-caps van Gofiner reactoren. Deze speciale hijstool bestaat uit een dumpnozzle-cap grijper, die aangestuurd wordt via de VHT-tool (VorkHeftruck).
Bekijk alle case studies