Stofzuiger Aansluitstuk | 3D Cadworks

Case studies

REALISATIE // Stofzuigermond

Stofzuiger Aansluitstuk

Dienst:

Engineering en reverse engineering

Computer-Aided Engineering (CAE)

3D Printing - scanning, 3D metingen en prototyping

Voor een klant uit de nucleaire sector hebben we een stofzuiger aansluitstuk ontworpen voor onder water gebruik. De stofzuiger wordt gebruikt om RVS spanen op te zuigen die ontstaan tijdens het verwerkingsproces onder water. Op die manier belandden de spanen niet onderaan het waterbad. 

We zijn gestart met het ontwerpen van een model. Vervolgens hebben we verschillende stromingssimulaties op het ontwerp uitgevoerd. Om uiteindelijk het ontwerp op punt te stellen voor prototyping door middel van 3D printing.

Ontwerp

Bij het ontwerpen van de stofzuigermond zijn we verschillende variaties gaan testen door middel van flow simulation om zo het optimale model te bekomen dat aan de vereisten voldoet.

Één van deze ontwerpvereisten is dat de zuigmond met een gemiddelde zuigsnelheid van 25m³/u  zowel de grote als kleine spanen kan opzuigen, rekening houdend met een maximum valsnelheid van 0,2m/s.

Voor het uitvoeren van de flow-analyse hebben we verschillende opties doorlopen waarbij telkens de opening van de zuigmond anders werd gedimensioneerd. 

Flow Simulation

Voor de verschillende opties is dus een flow simulation uitgevoerd. De resultaten zijn vervolgens gebundeld in een technisch rapport.

Uiteindelijke verkregen we een gunstig model, dat bij een aanzuigsnelheid van ongeveer 4,5 m/s water rond het bewerkingsproces en een valsnelheid van de spanen van 0,2m/s , de spanen zal opzuigen.

3D Print

Vervolgens hebben we omwille van de complexiteit van het stuk een prototype gemaakt met onze 3D printer, zodat het geheel konden worden uitgetest. Hiervoor hebben we het model dat uit de flow simulation is bekomen, uitwendig nog aangepast in functie van de printbaarheid van het stuk. Alsook extern zaken toegevoegd om de zuigmond te kunnen monteren in het geheel.

Case studies

Hijs // Transport // Stockage Tool Reactor Dumpnozzle-caps


Nieuwe reactoren op ExxonMobil kunnen rekenen op INNOVATIEVE HIJSTOOL van 3D Cadworks.

Innovatieve hijstool, ontwikkeld en geproduceerd door 3D Cadworks voor onze klant HCI, met als doel de (de)montage van dumpnozzle-caps van Gofiner reactoren. Deze speciale hijstool bestaat uit een dumpnozzle-cap grijper, die aangestuurd wordt via de VHT-tool (VorkHeftruck).

Daarnaast werden er 2 stockageracks meegeleverd met bijbehorend hijsjuk. Via het hijsjuk worden de dumpnozzle-caps, die zijn verwijderd uit de reactor, verplaatst naar het stockagerack.

3D Cadworks verzorgde voor HCI de volledige ontwikkeling en oplevering van deze speciale hijstool voor het (de)monteren van dumpnozzle-caps met aanvullende transport- en stockagetools.

De hijstool werd afgeleverd met begeleidende gebruikershandleiding en certificering.

Heeft u nood aan engineering van special tools? Neem dan gerust contact met ons op.

Roostergripper


De roostergripper is ontworpen door 3D Cadworks (patent pending) en kan worden aangekocht om in uw bedrijf te worden geïmplementeerd.

De roostergripper is ontwikkeld om in een set van 4 grippers, met 2 personen een kunststof rooster met mazen van 30 mm of 40 mm op te tillen.

Voor meer uitleg over de werking en technische gegevens van de roostergripper kan u onderstaande technische fiche downloaden.

Heeft u interesse in de roostergripper, contacteer ons dan gerust voor meer informatie.

Telluria - Elleganto lounge


Telluria is een Belgisch bedrijf met een nieuw en veilig concept voor tuinhuizen, garages en gevelbekleding. Ze gebruiken enkel staal, dit garandeert een snelle opbouw, om de klant te helpen bij het opbouwen hebben ze 3D Cadworks om hulp gevraagd om een handleiding te maken. Ook heeft 3D Cadworks gezorgd voor een filmpje dat alle stappen doorloopt.

Bekijk alle case studies