Stofzuiger Aansluitstuk | 3D Cadworks

Case studies

REALISATIE // Stofzuigermond

Stofzuiger Aansluitstuk

Dienst:

Engineering en reverse engineering

Computer-Aided Engineering (CAE)

3D Printing - scanning, 3D metingen en prototyping

Samen met een klant uit de nucleaire sector hebben we een stofzuiger aansluitstuk ontwikkeld voor gebruik onder water. Deze stofzuiger wordt gebruikt om RVS spanen op te zuigen die ontstaan tijdens het verwerkingsproces onder water, waardoor de spanen niet meer onderaan in het waterbad belanden.

We zijn samen met de klant gestart met het ontwerpen van het model. Vervolgens hebben we verschillende stromingssimulaties op het ontwerp uitgevoerd om het ontwerp verder op punt te stellen. Nadien werd het ontwerp voor prototyping ook ge-3D-print.

Ontwerp

Bij het ontwerpen van de stofzuigermond zijn we verschillende variaties gaan testen door middel van flow simulation om zo het optimale model te bekomen dat aan de vereisten voldoet.

Één van deze ontwerpvereisten is dat de zuigmond met een gemiddelde zuigsnelheid van 25m³/u  zowel de grote als kleine spanen kan opzuigen, rekening houdend met een maximum valsnelheid van 0,2m/s.

Voor het uitvoeren van de flow-analyse hebben we verschillende opties doorlopen waarbij telkens de opening van de zuigmond anders werd gedimensioneerd. 

Flow Simulation

Voor de verschillende opties is dus een flow simulation uitgevoerd. De resultaten zijn vervolgens gebundeld in een technisch rapport.

Uiteindelijke verkregen we een gunstig model, dat bij een aanzuigsnelheid van ongeveer 4,5 m/s water rond het bewerkingsproces en een valsnelheid van de spanen van 0,2m/s , de spanen zal opzuigen.

3D Print

Vervolgens hebben we omwille van de complexiteit van het stuk een prototype gemaakt met onze 3D printer, zodat het geheel konden worden uitgetest. Hiervoor hebben we het model dat uit de flow simulation is bekomen, uitwendig nog aangepast in functie van de printbaarheid van het stuk. Alsook extern zaken toegevoegd om de zuigmond te kunnen monteren in het geheel.

Case studies

Hijs // Transport // Stockage Tool Reactor Dumpnozzle-caps


Nieuwe reactoren op ExxonMobil kunnen rekenen op INNOVATIEVE HIJSTOOL van 3D Cadworks.

Innovatieve hijstool, ontwikkeld en geproduceerd door 3D Cadworks voor onze klant HCI, met als doel de (de)montage van dumpnozzle-caps van Gofiner reactoren. Deze speciale hijstool bestaat uit een dumpnozzle-cap grijper, die aangestuurd wordt via de VHT-tool (VorkHeftruck).

Daarnaast werden er 2 stockageracks meegeleverd met bijbehorend hijsjuk. Via het hijsjuk worden de dumpnozzle-caps, die zijn verwijderd uit de reactor, verplaatst naar het stockagerack.

3D Cadworks verzorgde voor HCI de volledige ontwikkeling en oplevering van deze speciale hijstool voor het (de)monteren van dumpnozzle-caps met aanvullende transport- en stockagetools.

De hijstool werd afgeleverd met begeleidende gebruikershandleiding en certificering.

Heeft u nood aan engineering van special tools? Neem dan gerust contact met ons op.

3D Hatch


Op vraag van onze klant hebben we een veiligheidsluik ontworpen en geïnstalleerd. Het veiligheidsluik wordt gebruikt om veilig te kunnen afdalen via de aanwezige ladder naar de lager gelegen verdieping. Alsook dient het veiligheidsluik om op een veilige manier de opening in de vloer af te schermen, dit zowel in open als gesloten toestand. Daarnaast hebben we gezorgd voor een handleiding en gebruiksinstructiesticker voor op het veiligheidsluik.

Het veiligheidsluik bestaat uit een kader, dat in de opening van een vloer wordt geplaatst. In het kader zijn er vier panelen opgeborgen. Door het bovenste paneel te openen, kan men de zijluiken ontgrendelen en vervolgens het onderste paneel naar boven trekken en vergrendelen. Op die manier is de opening in de vloer volledig veilig omheind. Men kan via het toegangsluik de trap afdalen en hierbij gebruik maken van de veiligheidsleuning. Na gebruik van het veiligheidsluik, kan het geheel terug volledig worden ingeklapt en wordt de opening veilig afgesloten.

Dit veiligheidsluik is universeel en kan ook worden aangekocht voor in uw bedrijf te implementeren.

Contacteer ons gerust voor meer informatie over de 3D Hatch.

Hijstool Reactor Dumpnozzle-caps


De engineering en productie van deze innovatieve hijstool werd door 3D Cadworks gerealiseerd om een veilige en eenvoudige (de)montage van reactor dumpnozzle-caps te garanderen. 3D Cadworks verzorgde de volledige ontwikkeling en oplevering van deze special tool. 

De hijstool werd afgeleverd in een handige opbergkist met bijhorende gebruikershandleiding en certificering.

Heeft u nood aan engineering van special tools? Neem dan snel contact met ons op.

Bekijk alle case studies