Configurator | 3D Cadworks

diensten

Configurator

3D Cadworks biedt uw bedrijf de tool om uw processen te automatiseren.

Een product configurator vermijdt repeterende taken en automatiseert een groot gedeelte van het productieproces, waardoor kosten worden gedrukt, de winst verhoogt en time-to-market versnelt

Via een product configurator kan je een gepersonaliseerd product maken tegen de kostprijs van een serieproduct. Bovendien krijgt de engineering zo meer tijd om te innoveren

Automatisering voor een efficiëntere en meer concurrerende productie (CTO - CPQ)

Een product configurator kan worden gebruikt in allerlei sectoren, voor allerhande producten. Er wordt steeds uitgegaan van een basisproduct en dankzij een doordacht online of intern invulformulier, wordt de gewenste productvariant in slechts enkele minuten omgezet tot een geavanceerd 3D-model.

CTO (Configure To Order) wil zeggen dat de klant in real-time zijn gepersonaliseerd product met overeenkomstige prijs te zien krijgt.

In het 3D-model worden metadata zoals productvoorwaarden, opties en specificaties verzameld. Een diverse output van productie -en klantenfiles wordt automatisch gegenereerd, zoals 3D-model, PDF, DXF, Step, offerte, stuklijsten, werkhuistekeningen, enzovoort.

CPQ (Configure Price Quote) duidt hier op offertes, die automatisch worden aangemaakt en onmiddellijk beschikbaar zijn.

3D Cadworks helpt u bij het vastleggen van de kennis van het ontwerp, de productie en de kostenraming. Zodoende kan deze worden hergebruikt om sneller en met een grotere nauwkeurigheid klantspecifieke producten te kunnen leveren, tegen de kostprijs van massaproductie.

Onze configurator engineers hebben o.a. ervaring met: