This is the default global title of the site pages. | 3D Cadworks

Case Studies

filter op categorie

For a customer that operates in the nuclear sector, we designed a vacuum nozzle for underwater use. The vacuum cleaner is used to absorb stainless steel chips, which are created during the processing under water. In this way the chips do not end up at the bottom of the water bath. 

We started off with developing a model. Then we performed several flow simulations on the design. To eventually finalize the design for prototyping by means of 3D printing.

lees meer

Eind 2014 – nu

FRC ontwikkeld Greenspray, een spray-systeem waarbij het drijfgas niet schadelijk is. De uitgaging waarmee ze bij 3D Cadworks aanklopte bestond uit het constant houden van de spray. Het is zeer belangrijk dat de uitstoot van de spray constant is.

Concreet betekent dit dat er een gecontroleerd werkend systeem van het spuitsysteem ontwikkeld moet worden. Aangezien dit een enorm gevoelig en klein systeem is, is het belangrijk een werkend prototype te hebben dat gemaakt is met machines die massaproductie aankunnen. Bijvoorbeeld spuitgietmachines. Daarom helpt 3D Cadworks buiten met de engineering ook met het nameten van de onderdeeltjes.  

 www.frc-online.com

lees meer

REALISATIE // hoedenmallen

Cap’a di Carina - hoedenmallen

Juni 2016

De markt van hoedenmallen is zeer beperkt, niet alleen in België maar ook internationaal. In België is er maar één leverancier. Dit heeft als gevolg dat het aanbod beperkt in aantal en niet divers is. Cap’a di Carina wou hierop inspelen en hoedenmallen van de jaren 30, 40 en 50 terug in omgang brengen. Het probleem met deze hoedenmallen is dat ze te klein zijn doordat de gemiddelde hoofdgrote vroeger kleiner was. Cap’a di Carina wou deze oude mallen door middel van software vergroten en hier sets van produceren.

 3D Cadworks creëerde een stappenplan om bestaande oude hoedenmallen aan te passen en te reproduceren. Buiten dit stappenplan werden de verschillende sets geproduceerd. Dit betekent dat de oude mallen werden ingelezen, manueel of via 3D tasting en 3D scanning. Op basis van die informatie werd er een aanpasbaar 3D model gecreëerd. Dit model werd aangepast naar maatvoering en vorm. Vervolgens werd er een partij voor productie gezocht en werden de sets hoedenmallen geleverd.

www.carinamarcon.exto.be

lees meer

REALISATIE // gliding support

Aertssen – gliding support

2013

Tijdens werkzaamheden aan een raffinaderij op Exxconmobil moesten er 36 buizen met een lengte van 32m vervangen worden. Het transporteren van deze buizen gebeurde door Aertssen. Zij stelden hiervoor 2 mobiele kranen ter beschikking. 3D Cadworks stond in voor het engineeren van een gliding support voor deze buizen.

Het doel van de opzet was een extra veiligheid in te brengen door een aanpasbaar frame te bouwen dat gebruikt kon worden voor het verwijderen en binnen brengen van buizen met verschillende diameter in de oven. Bij het ontwikkelen van deze tool moest er rekening gehouden worden met dat de machinisten geen zicht hadden op de werkzaamheden en aangestuurd werden via portofoons.

Het engineering traject startte met een 3D scan van het terrein bij Exxconmobil. Vervolgens werd het terrein in 3D gemodeld. Eens het terrein in kaart gebracht was kon de engineering van het frame van start gaan. Op basis van de tekeningen van 3D Cadworks werd de tool geproduceerd.

Tussen de afgewerkte tekeningen en de afgewerkte tool zaten 21 dagen. Hiermee bewijst 3D Cadworks dat ze een goed netwerk van gedegen leveranciers hebben. Dit is zeer belangrijk.

www.aertssen.be

lees meer