This is the default global title of the site pages. | 3D Cadworks

Case Studies

filter op categorie

For a customer that operates in the nuclear sector, we designed a vacuum nozzle for underwater use. The vacuum cleaner is used to absorb stainless steel chips, which are created during the processing under water. In this way the chips do not end up at the bottom of the water bath. 

We started off with developing a model. Then we performed several flow simulations on the design. To eventually finalize the design for prototyping by means of 3D printing.

lees meer

Eind 2014 – nu

FRC ontwikkeld Greenspray, een spray-systeem waarbij het drijfgas niet schadelijk is. De uitgaging waarmee ze bij 3D Cadworks aanklopte bestond uit het constant houden van de spray. Het is zeer belangrijk dat de uitstoot van de spray constant is.

Concreet betekent dit dat er een gecontroleerd werkend systeem van het spuitsysteem ontwikkeld moet worden. Aangezien dit een enorm gevoelig en klein systeem is, is het belangrijk een werkend prototype te hebben dat gemaakt is met machines die massaproductie aankunnen. Bijvoorbeeld spuitgietmachines. Daarom helpt 3D Cadworks buiten met de engineering ook met het nameten van de onderdeeltjes.  

 www.frc-online.com

lees meer

Juli 2015

Ro-Ro II is een schip dat gebruikt wordt voor heavy lift transport. Victrol liet 3D Cadworks een sterkteberekening uitvoeren van de oprijramp met een bepaalde lading. Een CAD model werd opgebouwd aan de hand van ter plaatste opgenomen afmetingen. Uit de sterkteberekeningen uitgevoerd op het 3D model bleek dat de vooropgestelde capaciteit niet haalbaar was met bestaande infrastructuur.

Op basis van de resultaten van de berekeningen werd er een verbetervoorstel gedaan. Die versterkingen zijn besproken met de klant of deze haalbaar waren. Uit een nieuwe sterkteberekening bleek dat de versterkingen voldoende waren. Ondertussen heeft deze klant al het materiaal via ons materiaal besteld. Zo kon de klant de oprijramp op gepaste manier aanpassen.

www.victrol.be

lees meer

REALISATIE // granulator

Afzuigkap granulator

Maart 2015

Naar aanleiding van een capaciteitstekort op de eigen engineering afdeling kwam deze klant aankloppen bij 3D Cadworks.

De opdracht was tweeledig. Het eerste deel bestond uit de engineering van een afzuigkap van een granulator. De granulator produceert plastic granulaat door vloeibare plastic te vernevelen en te condenseren.

Het heavy lift en transportplan van de afzuigkap omvatte het tweede deel.

De afzuigkap moest aan een aantal eisen voldoen, de kap moest bijvoorbeeld werken op een bedrijfstemperatuur van 130 °C.

lees meer

REALISATIE // ponton Singapore

DEME - ponton Singapore

Juni 2015

In opdracht van DEME was 3D Cadworks verantwoordelijk voor de engineering van de ombouwing van een ponton in Singapore. Het ponton ontgint leem.

De aanpassingen van het ponton bestonden uit het aanpassen van 2 pedestals en het aanbrengen van een shredder installatie. Voor deze aanpassingen moest de staalstructuur opnieuw berekend worden. Buiten het ontwerp moesten er verschillende berekeningen uitgevoerd worden: de nieuwe en bestaande structuren; boven- en onderdeks.

Finaal werden werkhuistekeningen geleverd. Op basis hiervan is het ponton volledig omgebouwd in Singapore.

www.deme-group.com

lees meer