3D Cadworks biedt vanuit een solide mechanische achtergrond de nodige innovatie en kwaliteit voor product ontwikkeling en engineering

Lees meer over 3D Cadworks
Download infobrochure

onze diensten

Consulting

Bij 3D Cadworks voeren we niet alleen CAD werkzaamheden uit in opdracht, we begeleiden onze klanten ook bij hun eigen CAD processen. Door middel van trainingen en consulting kunnen wij u helpen het optimale uit uw software, systemen en mensen te halen.

De ruime ervaring met SolidWorks en de gedreven manier waarop wij ons inleven in de wereld van onze klanten zorgen voor snelle verbetering van de kwaliteit en de productiviteit.

Op deze manier hielpen we reeds meerdere klanten om hun proces naar een hoger niveau te tillen.

3D Cadworks adviseert als consultant engineers en ontwerpers in uiteenlopende sectoren. Een paar terreinen waarop wij veel ervaring hebben:

 • Heavy lift en transport
 • Professionele SolidWorks CAD opleidingen
 • Documentatie, certificering, manuals en animatie
 • CAE (Computer Aided Engineering)
 • Engineering & reverse engineering
 • 3D scanning, 3D measuring en prototyping

3D Cadworks is een erkend KMO dienstverlener. De Vlaamse overheid vergoedt tot 40% van de kosten van onze schriftelijke adviezen en opleidingen.

Meer info

3D scanning, 3D metingen en prototyping

Een goede basis voor o.a. engineering is een model waarin alle coördinaten nauwkeurig zijn vastgelegd. Om deze data te verkrijgen, hanteert 3D Cadworks twee verschillende technieken: 3D scanning en 3D measuring.

Meer info

Engineering en reverse engineering

Twee belangrijke diensten van 3D Cadworks zijn het ontwerpen van machines en het in kaart brengen van bestaande machines: reverse engineering. We maken hierbij gebruik van de meest geavanceerde CAD technologie en zetten onze grote ervaring in om oplossingen te realiseren die volledig aan de verwachtingen van onze klanten voldoen of deze overtreffen.

Meer info

Documentatie, manuals & animatie

3D technische illustraties en animaties vormen vaak een brug tussen technici en leken, omdat er geen technisch inzicht nodig is om ze te begrijpen. Bestaande CAD modellen hergebruiken we voor handleidingen en werkinstructies. Het vervaardigen van illustraties met behulp van SolidWorks software is een veelgevraagd specialisme van 3D Cadworks. Ze vinden hun toepassing in de volgende producten.

Meer info

Heavy lift en heavy transport

Een veelgevraagd specialisme van 3D Cadworks is de engineering van heavy lift en heavy transport: het efficiënt en veilig verplaatsen van zware voorwerpen als bijvoorbeeld silo’s, bruggen of zware steunbalken. Dit is in zekere zin een buitenbeentje in onze dienstverlening, omdat het niet de engineering van machines betreft, maar van operaties. De basisprincipes zijn echter hetzelfde: een grote expertise in 3D simulatie en een uitgebreide ervaring op dit specifieke terrein.

Heavy lift & heavy transport engineering is geen standaard product. Het gaat meestal om specifieke opdrachten. De klant heeft een probleem dat buiten de normale werkprocedures valt en dat opgelost moet worden. Op basis van een studie maken wij een lifting plan of een lifting dossier (een uitgebreidere versie van het plan) in 3D. Dit advies omvat alle benodigde materialen – zoals kranen en transport – en beschrijft stap voor stap de operatie.

Hijs- en transportplannen kunnen gemaakt worden voor volgende sectoren:

 • Petrochemie
 • Powerplant construction projects
 • Plant stops (Maintenance, Shutdown, Turn arounds,…)
 • Civil/Construction/Demolition
 • Onshore wind energy
 • Offshore wind (load out in harbours and on module yards)
 • Heavy/exceptional transport (by use of SPMTs)
 • Mobile 30-1200t– mobile tower 40-60m– crawler cranes up to 1250T
Meer info

Computed Aided Engineering (CAE)

Computer aided engineering is een vlag die veel verschillende landingen dekt. De drie CAE terreinen waarop 3D Cadworks zijn uitgebreide expertise inzet voor opdrachtgevers zijn: Flow simulation, industrial design automation en FEM/FEA.

Meer info

cad education

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.

Start your education

Wat zeggen onze klanten

"Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Donec sollicitudin molestie malesuada. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat."

Lore Ipsum

Wij bespreken met plezier je nieuwe project

Patrick De Bie Bedrijfsleider 3D CADWORKS

Maak een afspraak